Samlelån - Din vej til at få flere penge mellem hænderne

1
Udfyld få informationer
2
Digital login og udbetaling
3
Hurtigt svar og udbetaling

SAMLELÅN HOS Nordisk lån


At have flere mindre lån hos en eller flere udbydere kan ikke kun være svært at overskue. Det kan også være yderst omkostningstungt. De små lån kommer ofte med høje renter og gebyrer, som du hænger på, indtil du er gældfri efter x måneder eller år. Det er heldigvis muligt at gøre op med lånenes tårnhøje omkostninger. Løsningen er et samlelån.
Der er et utal af fordele ved at samle lån, så hvis du lige nu betaler af på mindst to lån, bør du undersøge, hvad du kan opnå ved at benytte dig af lånemuligheden. Sammenlægning af lån fører i langt de fleste tilfælde til markante besparelser. Derfor er det hensigtsmæssigt at gribe muligheden, inden ens privatøkonomi bliver ædt op af renter og gebyrer.

Hvad er et samlelån?


Et samlelån er et lån, der optages med henblik på at indfri eksisterende lån. Du samler så at sige dine mindre lån i ét stort, hvilket medfører en række unikke fordele.

Som udgangspunkt er det ikke hensigtsmæssigt at optage nye lån for at betale gamle lån ud, men lige i dette tilfælde giver det god mening. Med et samlelån skal du nemlig kun have fokus på dette ene lån til fordel for mange små, og du skal tilmed kun forholde dig til én kreditor.

Om det rent faktisk er rentabelt at samle mindre lån afhænger af flere faktorer. Det afhænger først og fremmest af, hvor meget du skylder, hvilke og hvor mange lån gælden fordeler sig på, og hvor lang løbetiden er på de forskellige lån. Det er under alle omstændigheder noget, man bør overveje, idet den potentielle besparelse kan være meget stor.

Disse lån kan du samle


Med et samlelån har du en gylden mulighed for at få din såkaldte klatgæld ud af verden. Klatgælden kan f.eks. bestå af en række små kviklån. Det kan også være, at du har shoppet på afbetaling, hvilket har efterladt dig med en lille, men rentetung, gæld. Det er ikke kun muligt at samle de helt dyre lånetyper såsom kviklån, men også lidt større lån såsom billån, huslån, forbrugslån m.v.
Selvom det er muligt at samle både billån og huslån, så vil det som regel være de helt små og ofte dyre lån, man samler i et samlelån. Det er nemlig typisk med disse, at man opnår den største procentvise besparelse. Skal man dog alligevel ud at afsøge mulighederne for at reducere ens låneomkostninger, så kan man lige så godt undersøge det hele.

Jo dyrere lån du afdrager på i øjeblikket, desto endnu bedre grund er der til at overveje et samlelån. Tøv derfor ikke med at lave en beregning og sende en ansøgning, hvis du gerne vil have svar på, hvor store besparelser der kan hentes.


Betingelser for at samle lån


I bund og grund vil alle kunne søge om et samlelån. Til gengæld er det ikke alle, der kan blive godkendt til sådanne lån. Det skyldes, at der er nogle klare betingelser, der skal være opfyldt fra låntagers side.

Som hovedregel er det let at blive godkendt til et samlelån. Det har dog en hel del at sige, om du vil låne 10.000 eller 425.000 kroner, idet store lånebeløb ofte er lig med strengere krav. Derfor vil du ikke nødvendigvis kunne låne flere hundrede tusinde kroner.

For at sammenlægge lån skal du som minimum opfylde følgende betingelser:
  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal have en dansk folkeregisteradresse
  • Du skal indfri de eventuelle indkomstkrav
  • Du skal have et CPR-nummer
  • Du kan ikke låne, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret

Saml dine lån og opnå mange fordele


Igennem mange år har danske låntagere optaget mange små lån, og disse lån har fået stor betydning for privatøkonomien for den enkelte. Heldigvis behøves du ikke at lade din gæld sætte et større præg på din økonomi end højst nødvendigt. Samlelånet kan nemlig spare dig for en anseelig sum og vil dermed kunne have en positiv indvirkning på din økonomi.
Af fordele kan der bl.a. nævnes følgende:
  • Lavere rente og færre gebyrer
  • Et betydeligt bedre overblik
  • Ro i hovedet
En af de uundgåelige – og betydningsfulde – fordele handler selvfølgelig om, at ens samlede låneudgifter falder betydeligt. Dette skyldes, at renten ofte bliver reduceret, og at der kun skal betales gebyrer til ét lån. Læs mere om disse forskellige fordele i de næste afsnit.

Lavere rente og færre gebyrer


Fælles for langt de fleste mindre lån, herunder kviklån, er, at de har meget høje renter. Renten vil sagtens kunne ligge på 15 eller 25 %, hvilket er i den høje ende.

Ved mange samlelån er renten markant lavere. I nogle tilfælde starter renten ved 3,95 %, hvilket naturligvis vil spare dig for mange penge, hvis du har en større gæld. Alene med en lavere rente vil du derfor kunne spare tusindvis eller titusindvis af kroner, alt efter hvor meget du skylder. Renterne på bl.a. billån og boliglån er sjældent lige så høje som ved kviklån, hvorfor sådanne lån ikke altid er rentable at samle.

Renten er en vigtig faktor, men ikke den eneste faktor. Der er jo også diverse lånegebyrer. Disse gebyrer bliver ofte overset, men faktisk kan de have lige så stor betydning, hvis ikke større betydning, for lånets samlede omkostninger. Alle lån kommer med gebyrer, hvorfor det hurtigt kan blive dyrt at have flere lån. Har du kun et samlelån, så skal du kun betale gebyrer til dette.

Et bedre overblik og ro i hovedet


Enhver mulighed for at spare penge vil få de fleste til at overveje et samlelån. Der er dog også andre gode grunde til at sammenlægge mindre lån.

En anden undervurderet grund er, at man opnår et langt bedre overblik, når man samler hele ens gæld i ét lån. I stedet for at jonglere med flere bolde, så skal du kun forholde dig til én bold, hvilket vil give enhver person mere ro i hovedet.

En af de største årsager til økonomisk ubalance er nemlig manglende overblik. Derfor er det oplagt at skabe overblik med et samlelån, der gør det let at gennemskue, hvor meget man skylder helt nøjagtigt.

Sætter du i øvrigt en betalingsaftale op via PBS, så skal du ikke engang bruge tid og energi på at lave betalingsoverførsler. Betalingen af de månedlige ydelser sker nemlig automatisk.

Er din gæld også skyld i meget stress, bekymring og frustration i din hverdag, så få samlet din gæld ét sted og få mere ro på. Du bliver ikke gældfri lige med det samme, men du gør tingene lettere og mere overskuelige for dig selv.


Samlelån kan optages uden sikkerhed


Der er selvfølgelig også en tredje fordel ved samlelån, og det er bestemt ikke en lille fordel.

Låner du på nettet, så har du faktisk mulighed for at samle dine lån uden at skulle stille sikkerhed for dit nye lån. Er alle dine eksisterende lån blevet optaget online, så er du sandsynligvis vant til dette, men det er ikke desto mindre et plus.

Ved sammenlægning af lån uden sikkerhed kan der være nogle ekstra krav til dig. Nordisk lån er nemlig nødt til at gøre en indsats for, at vi ikke låner penge ud til personer, som ikke vil kunne tilbagebetale lånet. Derfor vil krav omkring din indtægt og gæld typisk være svære at komme udenom.Ansøg om et samlelån

Lav rente på lån

Hos os får du en lav og attraktiv rente.

God månedlig ydelse

Få lynhurtigt svar på din låneansøgning.

Betal ud når det passer dig

Få frit valg hos os - betal dit lån ud når du vil.